Keresõ

Szeretné, ha alacsonyabb lenne a rezsije?

Ha kíváncsi, fizethetne-e kevesebb az energiáért, állhatna-e alacsonyabb összeg a számláin, akkor Önnek energetikai tanúsítványra van szüksége!
 

Mi az az energetikai tanúsítvány?

Az uniós irányelveknek és a hazai szabályozásnak az elsődleges célja, hogy csökkenjen az energiafogyasztás, és ezzel is óvjuk a környezetünket. Az épületenergetikai tanúsítvány pedig, mely egy szakemberek által elkészített dokumentum, megmutatja egyes állapotban az ingatlanunk energiafogyasztását, és racionálisabb energiafelhasználásra ösztönöz, mivel rávilágít mennyi pénzt dobunk ki az ablakon, melyet korszerűsítéssel megspórolhatnánk.
   
Betűjelek értelmezése
 
   A+  
Fokozottan energiatakarékos
 
A
Energiatakarékos
 
B
Követelménynél jobb
 
C
Követelménynek megfelelő
 
D
Követelményt megközelítő
 
E
Átlagosnál jobb
 
F
Átlagos
 
G
Átlagost megközelítő
 
H
Gyenge
 
I
Rossz
 
     

Hogy készül?

Tanúsítvány készíthető egy egész épületre, de akár annak egy részére is.

Ennek módja, hogy az épület tényleges energiafelhasználást összehasonlítják egy ugyanolyan alakú, méretű és rendeltetésű, de a követelményeknek megfelelő épület energiafogyasztásával.

Majd ehhez viszonyítva besorolják egy minőségi osztályba, és ha nem éri el a „C” minőségi osztályt, javasolják a korszerűsítést.

Kötelező?

Bizonyos esetekben kötelező tanúsítványt készteni, új építésű épületek, rendeltetési egységek esetén a használatba vételi eljárás megindításig.

Meglévő épületek, önálló rendeltetési egységek, lakások esetén ellenérték fejében történő tulajdonátruházáskor vagy egy évet meghaladó bérbeadáskor, valamint 1000m2-nél nagyobb hasznos alapterületű, hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú, közhasználatú épület esetén, függetlenül attól, hogy új építésű-e vagy már meglévő.

 

Mi segítünk!

Ha szeretné rezsijét csökkenteni, első lépésként keressen fel minket, hogy elkészíthessük az energetikai tanúsítványát. Ha ismereti velünk, milyen munkákat szeretne elvégezni, mi a beruházás utáni állapotra is elvégezzük a számításokat, hogy legyen összehasonlítási alapja.

Ezután pályázatíró csapatunkkal összeülve, megtudhatja, hogy lesz-e olyan lehetőség a közeljövőben, hogy az EU vagy hazánk vissza nem térítendő támogatást ad.

A megtakarításokért felelős kollégánkhoz fordulva pedig megtudhatja, van-e olyan konstrukció, amikor az állam támogatja a korszerűsítéseket.

Ha pedig nem csak önerőből kíván beruházni, akkor a finanszírozásért felelős kollégánk lehet a segítségére, akivel olyan hitelkonstrukciót kereshet, melyben az állam is felvállal némi kamattámogatást.

Keressen fel minket, ha szeretne kisebb összeget látni számláin, mi tudjuk, hogy segítsünk!


Kapcsolat
A csillaggal (*) megjelölt mezők kitöltése kötelező!
 
Ön neve*:
Ön e-mail címe*:
Ön telefonszáma*:
Üzenet*: